Pota Organizasyon
Pota Organizasyon
  • Anasayfa
  • Ürünler
  • Makaleler
  • İLETİŞİM

Site İçi Arama

MAKALELER

ŞÜTOR OLUNMAZ, DOĞULUR

“İnsanın ayağı dağlara takılmaz, köstebek tepelerine takılıp tökezler.” KONFİÇYUS
Stanford Üniversitesi psikologlarından Carol Dweck yaptığı araştırmalar sonucu ile ilgili olarak şunları söylüyor.

» Devamı...
Spor, Velilere Değil...

Seyfi Kuştimur

Spor, Velilere Değil çocuklara ait olmalıdır...

Sayın Veli, Bu sezon çocuğunuzla çalışma imkanı elde ettiğimiz için çok mutluyuz ve bu fırsatı bizlere tanıdığınız için teşekkür ederiz. Hep birlikte neşeli dakikalar geçirip çok çok eğlenmeye çalışacağız.

» Devamı...
OYUNCU GELİŞİMİ

“AYNI FORMAYI GİYEREK DEĞİL,
BİRLİKTE TERLEYEREK TAKIM OLUNUR.”

Aime Jaquet, Fransız Futbol Milli Takımı Teknik Direktörü

» Devamı...
KİŞİ VE ANTRENÖR OLARAK FELSEFE

Her seviyedeki antrenörün, hemen hemen hepsinin, başarıları hangi seviyede olursa olsun, antrenörlükleri sırasında uyguladıkları, kendilerine özgü bir basketbol felsefeleri olmuştur.

» Devamı...
DOĞRU NEDENLERLE ANTRENÖRLÜK YAPMAK

Antrenörlük yapmak isteyen kişilerin ilk ilkeleri genç oyuncularının hayatlarında değişiklik yapma  arzusunda olmalarıdır. Antrenörlük bir üstünlüktür. Bu üstünlüklerini kendilerine her gün hatırlatmalıdırlar.

» Devamı...

Ziyaretçi İstatistiği

886074
BugünBugün48
DünDün711
Bu HaftaBu Hafta4818
Bu AyBu Ay4434
ToplamToplam886074

ŞUT VE BÖLGE SAVUNMASINA HÜCUM 1.BÖLÜM

Ayrıntılar
Gösterim: 766

Kullanıcı Oyu: 5 / 5

Yıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkinYıldız etkin
 

1.bölüm Burada, tıklayınız.

“BİLMEZ BİLMEDİĞİNİ BİLMEZ. BİLİR BİLDİĞİNİ BİLMEZ. BİLMEZ BİLMEDİĞİNİ BİLİR.-PROF DR. HÜSEYİN ATAY”

Şut basketbolun öğretilmesi gereken en temel hareketi olmakla birlikte en az öğretilen ve üzerinde en az durulanıdır. Niçin en az öğretilip üzerinde en az durulanıdır?

1-Bir oyuncuya doğru şut atmayı öğretirken oyuncunun halen kullandığı atışta değişikler zorunda kalacağından kendini pek rahat hissetmez ve değişikliğe isteksiz davranır ve gereken çabayı harcamaz.

2-Atışları isabetsiz olursa öz güvenini kaybeder ve sizin önerilerinizi kulak arkası edip pek aldırmaz. Sizin önerileriniz boşa çıkar.

Sizlere oyuncularınız doğru atış alışkanlığı kazanabilmesi için neler yapmanız gerektiği konusunda önerilerde bulunmak istiyorum.

Eğer önerilerimi uygulamayı düşünürseniz iki noktayı oyuncularınıza kabul ettirmek zorundasınız. Öncelikle onlara benimsetmek istediğimiz atış tarzı başlangıçta oyuncularınızın rahat atış kullanmalarını sağlamaz. Her kullandıkları atış isabetli olmayacaktır.

 

Sizin benimsetmeye çalıştığınız atış tarzı iki, üç hafta onları istedikleri gibi rahatlatmayacaktır. Ama daha sonrasında hem rahatça atış kullanabilecekler hem de isabetleri artacaktır. Yıllar içinde oyuncular gergin adale ile atış kullanma alışkanlığı edineceklerdir. Kullandıkları stil onlarda bir alışkanlık haline gelecektir. Her ne kadar atışları sayı olsa da doğru atış tekniklerini kullandıklarının farkında değillerdir. Bu nedenle atışlarında değişiklik yapmak gereksinimi duymazlar.

Size atış kullanmanın iki ayrı yönteminden bahsedeceğim.

1-Sıralama, hizalama, oyuncunun kendisini çembere karşı aynı hizada bulundurması,

2-Doğru karar vermek, hizalama ve yargılamayı aynı anda öğretmeniz mümkün değildir. Bu noktalarda şut atmayı öğretirken büyük hata yapmış olunur. Yargılama;

  1. a) Hangi noktadan ve mesafeden atış yapacağına karar vermek,
  2. b) Topa ne kadar bombe vermesi gerektiğine karar vermek,
  3. c) Atışa hangi an yapacağına karar vermek.

Yargılamanın hizalama ile bir ilintisi yoktur. Hizalama çembere doğru atış kullanırken düz bir çizgi üzerinden hareketini düzenlemesi ve topu elden çıkarırken mümkün olduğu kadar az adale gücünü kullanmaktır. Adale gücünün el verdiğince az kullanma metoduna değinmek istiyorum.

1-Oyuncu kendine bir şut ayağı seçmelidir.  Eğer sağ eli ile atış yapıyorsa sağ ayağı doğal olarak atış ayağıdır. Şut ayağını çemberin ortasına gelecek şekilde düz bir hat üzerinde yerleştirmelidir. Baş parmak ne içeri ne de dışarı dönük olmamalıdır. Bu duruş bütün atışlar sırasında sağlanmalıdır. Şut çalışması yaparken şut tekniğinin sadece bir bölümünü çalışmaya dikkat edin. Diğer ayak denge ayağıdır.  Ayaklar omuz hizasından açık tutulmalıdır. Her iki ayağın topuk-parmaklar arasındaki denge sağlanmalıdır. Denge ayağınızı dışarı doğru hareket ettirebilirsiniz. Atışların yüzde yetmişi top sürme üzerinden kullanılır. Şut ayağı doğrudan doğruya çemberi göstermelidir. Ancak, ayaklar omuz hizasında tutulduğu sürece denge ayağı daha düzgün sağlamak amacı ile  biraz dışarı doğru hareket ettirilebilir. Atışta temel kural bu olmalıdır.

2-Dizler atış sırasında ne kadar bükülmelidir? Dizlerin çok bükülmesi vücut dengesini bozar. Topukların altından madeni paranın geçeceği kadar sıçramak yeterlidir. Bu sözü oyunculara belletin. Çemberden ne kadar uzak olunursa o kadar yükseğe sıçramak gerekir. Çembere ne kadar yakın olunursa daha az sıçranır.

3-DİRSEKLER

Atış esnasında yapılan en büyük hata dirseklerin konumudur. Çünkü, daha önceden belirttiğimiz gibi ayak çemberin tam ortasını hedeflenmiş olmalıdır. Dirsek ayak ile aynı hizada bulundurulmak şartı ile üç pozisyonda dirseği yerinden oynatabilirsiniz.

1-Dirseğin alçakta tutulması, altyapı ve minik takımlardaki oyuncular topu koltuk altında tutabilirler. Daha büyük çocukların topu koltuk altında tutmalarına izin verilmemelidir.

2-Dirseğin çene hizasında tutulması,

3-Dirseğin yüksekte tutulması. Topun yukarı kaldırılırken, top gözlerle takip edilmelidir. Bu hareket oyuncular tecrübe kazandıkça geliştirilir.

4-Bilekler. Atış esnasında bazen bileğin yukarıda yere paralel olması gerekir. Bu harekete “bileği bükme” adı verilir. Bunun nedeni oyuncuya şut atmayı öğretirken topu kolu ile yukarı doğru kaldırmasını söyleriz. Eğer bilek doğru olarak bükülmezse, örneğin bilek yarım bükülmüşse topu çembere ulaştırmak için itilmesi gerekir. Topu çembere doğru itmemek gerekir. Topu yukarı doğru ve en üst noktaya kaldırmak gerekir. Böylece topa çembere verilen bombe sonucu üst noktadan yönlendirilmesi sağlanır. Eğer topu kolunuzla çembere doğru iterseniz top çembere doğrudan doğruya ulaşmaz ve herhangi bir noktasına çarpabilir. Eğer atış esnasında el bileğini doğru bükmeyi öğrenirlerse top çembere değmeden sayı olacaktır. Çember iki topun aynı anda birlikte yan yana geçebilecek kadar geniştir.

.

5-Topun tutuluşu. Oyuncular atışların çoğunu dribbling üzerinden kullanırlar. Oyuncular top sürerken ellerini topun ortasına yerleştirirler. Eğer elliniz topun ortasına değerse dirseğiniz dışa doğru kayar. Öncelikle oyuncularınıza bu durumu anlatın. Yapmanız gereken şudur; şut kullandıkları elin işaret parmağını topun sibobu ile aynı hizaya getirmelerini söyleyin. Atışa yardımcı olan diğer parmak yani orta parmak ile işaret parmağının oluşturduğu çatala “şut çatalı” deriz. Atış kullanan parmakla sibop aynı hizaya getirilip, parmaklar topun üzerinde iyice yayılana kadar açılır. Atış esnasında topu tutmanın doğru   yolu budur. Oyunculara dribbling sonunda topu doğru tutma biçiminin yukarıda anlatılan biçiminin yukarıda anlatıldığı gibi olduğu, anlatılmalıdır. İşaret parmağı ile sibop aynı hizaya getirilince ve top tutulunca dirsek otomatik olarak çemberi gösterecektir. Parmaklar topun üzerinde sıkıca yayılmalı ancak avuç içi topa hafifçe dokunmalıdır. Top avuç içine dışa yakın bölümüne hafifçe değmelidir.

Top elden çıkarken eğer başparmağın iç kısmı topa değiyorsa başparmak doğal olarak içe kıvrılacak ve topun istenmeyen bir biçimde dönmesine neden olup, hedefin şaşmasına yol açacaktır. Eğer baş parmak topa dışa doğru hafifçe değiyorsa, topun elden çıkarılışında baş parmak aşağı kayacağından topun doğru bir dönüşle çembere ulaşması sağlanır. Oyunculara şut tekniği öğretilirken bu nokta önemli bir yer alır. Ayrıca, oyuncuların avuç içlerinin topa değmemesi için uyarın, aksi takdirde parmakların sağlayacağı hassas denge ortadan kalkar. Topsuz diğer el sadece topu dengelemek için kullanılmalıdır.

Doğru karar vermek: Doğru karar vermenin ilk adımı oyuncular atış kullanırken hangi noktayı hedefleyeceklerini öğrenmeleridir. Çemberin arkasını mı, önünü mü hedeflemelidir? Oyunculara şu noktayı öğretmelidir: atış için iki oyuncunun birlikte çalışmalarını sağlayın. Atış kullanacak oyuncu kendi mesafesini belirler ve o noktaya yerleşir. O noktadan atış kullanmalıdır. İkinci oyuncu elindeki bir kağıda yüz tane çember çizer. Her k açan atışı işaretler. Kaçan atışın yanında topun çemberin hangi noktasına değdiğini işaretler. Topun öne mi, arkaya mı, sağa veya sola mı değdiğini işaretler. Yüz atıştan sonra elimizde yararlanabileceğimiz bir veri tabanı oluşur. Top çemberin belirli bir yerine daha çok değecektir.

Eğer atışların çoğunluğu çemberin arkasına değiyorsa, oyuncunuza çemberin önünü hedeflemesini öğütleyin. Eğer atışların çoğunluğu çemberin önüne değiyorsa atışlarını çemberin arkasına hedeflemelerini öğütleyin. Eğer atış isabetli olursa kağıdın üzerindeki yuvarlağı X ile işaretleyin. Eğer yuvarlakların çoğunluğu X ile işaretlenirse oyuncularınıza atışlarını hangi noktaya hedefledilerse aynı noktayı hedeflemeye devam etmelerini söyleyin.

Genellikle oyuncular vücutlarını kullanırlarken uyum sorunu yaşarlar. Bu nedenle coachların bu sorunu çözmek için her harekete tek tek eğilmeleri gerekir. Ayak ve dizlerin duruşu, dirseklerin doğru tutuluşu, bileğin bükülmesi, topun yukarı kaldırılması ve topun kolla takibi tek tek üzerinde durularak öğretilmelidir. Bu sıralamaya atış öğretilirken ve çalışılırken dikkat edilmelidir.

Topa ne kadar yüksek bombe veriliyor? Eğer topa yüksek bombe veriliyorsa top çemberin ortasında çembere değmeden sayı olur. Oyuncu yüksek bombeli bir atış kullanıyorsa olumludur. Daha az bombe veriyorsa yine olumludur. Az bombe veriyorsa bombeyi yükseltmesi gerekir. Atışı yüksek bombe yerine orta bombe kullanmasının yararı nedir?

Neden şudur. Atış için adaleleri kullanmak gerekir. Adalelerinizi ne kadar çok kullanırsanız hata yapma ihtimaliniz de o kadar çok çoğalır. Bu nedenle topa orta boyutlu bir kavis verdiğinizde top çemberin ortasına ulaşıyorsa, adalelerinizi daha çok kullanmanın bir anlamı kalmaz. Maçın ilerleyen dakikalarında oyuncunun atışlarını etkileyecektir. Eğer yüksek bombe kullanmaya devam ederse yorgunluğu daha çok hissedecektir. Oyunculara atış için adalelerini mümkün olduğu kadar az kullanmalarını öğretin.

Sonraki başlığımız: Ne Zaman Atış Kullanmalıyız?  Her oyuncu kendini iyi hissettiği mesafeden atış kullanmalıdır. Oyuncu doğru mesafesini nasıl belirleyecektir?  Oyun çember altından tahtaya çarptırarak atış kullanmakla başlayabilir. Her başarılı atıştan sonra çemberden bir adım uzaklaşmalıdır. Atışında zorlanma hissettiği nokta gerçek atış mesafesine ulaştığı noktadır. Oyuncularınıza belirlenen noktayı aşmadan atış yapabileceklerini söyleye bilirsiniz. Ne zaman atış kullanılmalıdır sorusuna gelince kendi, atış mesafesi içinde savunmadan uzaklaştığı an atışını kullanabilir. Ayrıca, kendinden başka hiçbir takım arkadaşı atış için   serbest değilse atışını kullanmalıdır. Bu davranışa takım oyunu veya takım çalışması diyebiliriz. Oyuncularınıza sık sık kullandıkları atışın iyi bir atış mı yoksa kötü bir atış mı olduğunu sorun. 

Artık denge sağlayan elden ve topun takibi konularında bahsedebiliriz. Denge sağlayan el çok önemlidir. Genellikle atışların çoğu dribbling üzerinden kullanılır. Dribbling üzerinden atış kullanan oyuncular, topu atış için tuttuklarında denge sağlayan ellerini topun altında tutarlarsa çemberi görmekte zorluk yaşarlar. Çünkü her iki elin önkolu görüşü kapayabilir. Dengeyi sağlayan el topun yan tarafında tutulmalıdır. Oyuncularınıza topun dengeyi sağlayan elle tutuluşunu şöyle anlatabilirsiniz: Atış parmağını atışı kullandığı gözünün önüne yükseltmesini söyleyin. Çemberi her iki gözü ile görmesi gerektiğini, zira, mesafenin sadece sağ gözle ile ayarlanamayacağını söyleyin. Tek gözle mesafeyi ayarlaması çok zordur. Ancak, iki gözle doğru mesafeyi ayarlayabilir. Oyuncularınıza atış tarzlarını değiştirdiklerinde isabetlerinin düşeceğini ve morallerinin bozulacağını benimsetin. Atışlarını geliştirmek için uzun ve çok çalışmaları gerektiğini, ta ki isabetlerinin yükseldiği ve morallerinin arttığı ana kadar çok çaba göstermeleri gerektiğine inandırın.   

ATIŞTA TOP TAKİBİ       

Atış kullanan oyuncular atıştan sonra kolları ile top takibi genellikle    abartarak ve yeterince takip etmeyerek uygularlar. Yapmaları gereken sadece atıştan sonra başparmak v e işaret parmağının çemberi ve zemini görecek şekilde tutulmasıdır. Bu hareket atış parmağı veya çatalı olabilir. Önemli olan topa gereken bombeyi verebilmektir. Diğere parmaklar da atış kolunun ve elinin hareketine destek vermelidir. Oyunculara atış kullanan ellerini çemberi görecek şekilde tutmaları gerektiğini aksi takdirde diğer parmaklarını harekete geçirerek topa aşır bombe vermeleri gerektiği hatırlatılmalıdır.

Oyucularınıza atıştan sonra elleri ile topu takip etmelerini öğretirken ilk çalışmada ne olur? Oyuncuların kafalarında oluşan ilk düşünce topun çembere yetişemeyeceğidir.

Oyuncular aynı zamanda topu takip etmek için atışta yukarı doğru itmelidirler.

Oyuncuların birbirlerine atış kullanmayı nasıl öğretirler.? Oyuncular ikişerli eşleşirler. Bir oyuncu atış kullanacak diğeri oyuncu onun önünde duracaktır.

Atış yapacak oyuncunun önünde duran diğer oyuncu arkadaşının:

1-Ayaklarının düzgün olup, olmadıklarına,

2-Dirseklerinin ayakları ile aynı açıklıkta olup, olmadıklarına,

3-Görmelerini engelleyebilecek herhangi bir engel bulunup, bulunmadığına dikkat etmelidirler.

Oyunculardan üç atış kullanmalarını isteyin. Atış sırasında dikkatlice her hareketlerini izleyin. Daha sonra oyuncuların üçer atış daha yapmalarını isteyin. Bu kez oyuncuların atışlarını yandan izleyerek aşağıda belirtilen noktalara dikkat edin.

1. BÖLÜM SONU. 

2. BÖLÜM VE DRİLLER

Bilgi ve iletişim.Seyfi Kuştimur 533 523 1740

  • Önceki
  • Sonraki

Son Makaleler

PrevNext
OYUNCULARIN SAYI YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMEK
Maçlar ve antrenmanlar da oyuncularınızın sizin uyarılarınıza rağmen, kendi istedikleri bölgelerden ve sevdikleri hareketleri yapmaya devam etmelerinden şikayetçi misiniz? Örneğin; çembere çok iyi yönelebilen bir oyuncunuza, şut atmasını söylediniz mi?...

» Devamı...

HÜCUMDA PASI ÇEMBER ALTINA NASIL VEREBİLİRİZ?
Hücum takımının topu çember altına vermesinin üç değişik uygulaması vardır. İster anlatılanlar takımın uyguladığı bir taktik olsun veya tek başına uygulanan bir oyun olsun her takımın hücumda topu çember altında...

» Devamı...

ÇOK GERÇEKÇİ BİR SCOUT RAPORU HAZIRLA
Bugünün basketbolunda rakip takımın scout raporunu hazırlamak çok kolaylamıştır. Artık birilerinden rakip takım videolarının değiş tokuşunu yapmak zorunda değilsiniz. Rakip takımın bilgilerini edinmek için tanıdıklara onlarca e-mail göndermek artık gerekmiyor....

» Devamı...

TEMEL KONULAR
“Birçok Maç Kaybedilir Kazanılmaz.” Bir maç süresince nelerin meydana geldiğini bilmek gerekir. Öncelikle maça yeterince hazırlanamadığımızı veya dış etkenleri göz önünde bulundurmalıyız. Her ne kadar her maça hazırlanmak veya dış etkenlerden...

» Devamı...

YETENEK GELİŞTİRME ÇALIŞMALARINDA EKSİK KALABİLECEK NOKTALAR
ANTHONY PUGH Ben bir yetenek coachuyum. Her yaşta oyuncu ile çalışıyorum. Amacım oyuncuların gelişmelerini sağlamaktır. Oyuncu geliştirmek ne demektir? Bu cevaplaması zor bir sorudur. Çünkü bu sorunun cevabı her oyuncu için...

» Devamı...

BASKETBOL’UN EN HIZLI 40 DAKİKASI
“ne bilseniz azdır.” “Eğer Hareket Etmezseniz Atış İçin Serbest Kalamazsınız. Büyük Şutörler Atış İmkanı Bulabilmek İçin Sürekli Boş Alanlara Kayarlar.-FIVE STAR COACH AND ATHLETIC DIRECTOR 2011 NİSAN CİLT 80, SAYI 8 “Top oyuna sokuluyor....

» Devamı...

SAVUNMADA MAÇIN BAŞINDAN BAŞLAYARAK HÜCUMU BASKI İLE ENGELLEME
 ALLEN KEANE Eğer savunmanızla oyunun temposunu kontrol etmek istiyorsanız maçı daha başlarken karıştırmanız gerekir.    Topa yapılan perdelemeyi  atak bir savunma ile engelleyebilirsiniz. Bu tür savunma hücumun yönünü belirleme üstünlüğünü elde etmenizi sağlar....

» Devamı...

ALTYAPI BASKETBOL ANTREMAN PROĞRAMI NASIL HAZIRLANMALI?
“Eğer Kendine Güvenmiyorsan Başarılı Olman İmkansızdır. Doug HALL” “Sormaz ki Bilsin. Sorsa Bilirdi. Bilmez ki Sorsun. Bilse Sorardı. Sadi ŞİRAZİ” “NE BİLSEN AZDIR.” Maçı oyuncular kazanır. Coachlar antrenmanları kazanırlar.” Antrenmanlar oyuncuların yeteneklerini geliştirmek için coachların...

» Devamı...

ALT YAPIDA BAŞARILI OLMAK İÇİN ANTREMAN PLANLAMASI "JOE HAEFNER"
“Basketbolda ki bütün fundamental hareketlerini antrenman programına nasıl yerleştirebilirim?” “Hangi, hücum sistemini uygulamam uygundur?” “Hangi savunmayı uygulamam takıma başarı sağlar?” “Hangi baskılı savunmalara karşı top çıkarma, yan ve dip çizgilerden hangi topu oyuna...

» Devamı...

Hakan Artış öğretileri
Basketbol hayatımın için de formasını giydiğim Efes Pilsen, Fenerbahçe, Genel Menajerliğini yaptığım Fenerbahçe ve Ülker Basketbol takımlarında yaşadıklarım ve anılarımdan çıkardığım bu öğretileri sizlerle paylaşmak istedim.-Böylelikle spor hayatımın deneyimlerini kapsayan...

» Devamı...

Sevdirin Basketbolu

PrevNext
SEVDİRİN BASKETBOLU KÜÇÜKLERE 4
3-ÇOCUKLAR HEP EĞLENMEK İSTERLER

» Devamı...

SEVDİRİN BASKETBOLU KÜÇÜKLERE 3
1-ÇOCUKLAR HER ZAMAN ÇOK HAREKETLİ OLMAK İSTERLER.

» Devamı...

SEVDİRİN BASKETBOLU KÜÇÜKLERE 2
MÜSABAKA  ÇOCUKLARA  HER ZAMAN YARARLI OLMAZ.

» Devamı...

SEVDİRİN BASKETBOLU KÜÇÜKLERE 1
ÇOCUKLAR SADECE EĞLENMEK İSTERLER.

» Devamı...

SEVDİRİN BASKETBOLU KÜÇÜKLERE
GİRİŞ:Basketbol sahasına adım atan birçok çocuk, “Ben basketboldan nefret ediyorum. Futbol oynamak istiyorum.”  diye sızlanırlar. Çocuklar şikayetlerinde çoğu kez haklıdırlar. Nasıl olmasınlar ki, kendilerini çalıştıran antrenörler o yaşta ki çocukların...

» Devamı...

Başarılı Antrenör

PrevNext
BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ 08
Mümkünse  tüm kliniklere, seminerlere  katılmaya çalışmalıdır. Hem bilgilenme  ve hem de  değişik bölgelerden gelen diğer  antrenörlerle ilişki kurup bilgi ve  deneyim alış verişinde  bulunma imkanı yaratabilirler. Değişik seviyedeki antrenörlerin birbirlerine ...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ 07
Genç antrenör baş antrenör ile aynı görüşte olmayabilir ve bu aykırılıklar onun kendi felsefesini geliştirmesini sağlar. Böylece daha ileri ki yıllarında tek başına takım yönetmeye başlayınca zaman içinde oluşturduğu felsefe...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ-6
İNSANLARIN SİZİ TANIMALARINI SAĞLAYIN:İstediğiniz seviye de bir takım bulup antrenörlük mesleğine adım attığınızı çevrenize duyurmakla işe başlayın. Böylece, basketbol muhitinin sizi takip etmesini sağlamış olursunuz.

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ-5
Hangi seviyenin kendisi için daha uygun olduğunu belirlemek için aşağıda ki konularda karar verebilir. -Çocuklara ve gençlere yardım etmek istiyor musunuz? -Çocuklara ve gençlere yardım etmek istiyorsanız hangi seviyede ki gençlere daha...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ-4
DOĞRU SEVİYEYİ BULMAK Araştırmalar göstermiştir ki oyuncular antrenörlerinin felsefelerinden ve uygulama tarzlarından hayat boyu etkilenmektedirler. Bu süre içinde oyuncular antrenörlük mesleğinin işleyişini daha iyi anlamaktalar ve sporun mücadeleci havasından beklentilerinin ne...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ-3
Oyuncularının bir öğretmen olarak not tutmasını istemesi, her birinin kendilerini geliştirmelerinin en verimli yollarından biridir. Oyuncularının böylece daha çok gelişeceklerine ve takımında gelişeceğine bir antrenör olarak inandığını söyler. Öğretmek ve antrenörlük...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ-2
1-Antrenörlüğün EĞİTMEK ve ÖĞRETMEK olduğunu her zaman hatırlayın.2-Kendinize en uygun seviyeyi bulun.3-Kendinizi başarılı olacak düzeyde eğitin.4-Hedeflerinizin ne olduğunu herkese duyurmaya çalışın.5-Antremanlarda oyuncularınıza her açıdan yardımcı olmaya çalışın.6-Meslektaşlarınız ile sıkı bir...

» Devamı...

BAŞARILI ANTRENÖRLÜĞÜN ALTI TEMEL İLKESİ
"Yeni Yazı dizisi" “En güçlüler ve akıllılar değil en iyi organize olanlar kazanır.”CHARLES DARWIN Genç oyunculara yardımcı olmanın yolu onlarla iletişim kurabilmek ve antrenmanlarda onlardan yardımlarınızı esirgememektir.

» Devamı...

Hızlı Hücüm

PrevNext
ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ HÜCUM DİZİLİŞİ
“Başarılı Bir Takım Yaratmak İstiyorsanız, Yoğun Bir Güç Geliştirme ve Ağırlık Programı Uygulamanız Şarttır. Cliff ELLIS”   Bu dizilişte pivot oyuncusu serbest atış yuvarlağının ortasında yer alır. 2 ve 3 üç saniye koridorunun...

» Devamı...

MAÇIN SON ANLARINDA DİP ÇİZGİDEN TOPU OYUNA SOKMA
“Beni En İyi Savunan Rakibim, Beni Kenara Aldığında Coach’um Kerr’dir. Stefan CURRY”   1 topu oyuna sokar.2 en skorer oyuncu 3’e perdeleme yapar.

» Devamı...

KOLAY SAYIYA YÖNELİK HÜCUM DİZİLİŞİ
“EN ÜST DÜZEY OYUNCULARIN BİLE COACH’A İHTİYAÇALRI VARDIR. TAKIMININ BAŞARISININ TAKIM DİSİPLİNİNE VE TAKIM DÜZENİNE BAĞLI OLDUĞUNU KABULLENİRLER.DR JACK RAMSAY” Bu hücum dizilişinde her oyuncuya sayı yapma imkanı yaratılabilinir. Özellikler adam...

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B05
1 birkaç kez  top sürdükten sonra 3’e pas verir ve köşeye doğru boşaltır.4 pas almak için posta doğru  fırlar.

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B04
1 pasını 2 ye verir ve arkasına koşarak pası geri alır. 2 , 1’ e geri verdikten sonra  5’in  yapacağı perdeleme üzerinden  çembere doğru yüklenir.

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B05
1 sağa doğru  top sürer. 2 ters tarafa doğru hareketlenip forveti boşaltır.

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B03
HÜCUM-31 birkaç kez top sürdükten sonra pasını 2’ye  verir ve çember altına doğru pas isteyerek hareketlenir.

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B02
  1 pasını 2’ye verir. 4 dışarıya doğru bir adım atarak 1’e perdeleme yapar.

» Devamı...

ADAM ADAMA SAVUNMALARA KARŞI ÇABUK ATIŞ DİZİLİŞLER B01
Aşağıda adam adama savunmalara karşı 2-3 paslaşmadan sonra iyi atış olanağı yaratan diziliş sunulmaktadır.

» Devamı...

  • CoachBoard
  • Özellikler
  • 2015 CoachBoard
  • 2014 CoachBoard
  • 2013 CoachBoard
  • 2012 CoachBoard
  • 2016 Ürünler
  • Makaleler
  • Başarılı Antrenörlük
  • Son Saniye
  • Çabuk Hücüm
  • Bölge Sav.Hücum
  • Fundamentall
  • PHIL JACKSON
  • ON BİR YÜZÜK
  • Antrenörlere Öneriler
  • VELİ SORUNLARI
  • Baskılı Savunma
  • PERDELEME
  • Başarılı Antrenör İlkeleri